Team

Team

Astrid Bellinga

Mijn interesse voor het vak ergotherapie is al in mijn jeugdjaren begonnen. Door een chronische ziekte van mijn moeder leerden wij al jong om thuis de dingen zo aan te passen om de zorg voor onze moeder zo gemakkelijk mogelijk te maken, of hoe zij met behulp van aanpassingen haar activiteiten zolang mogelijk kon blijven uitvoeren. Veel zaken waren toen ook moeizaam te regelen of soms helemaal niet. Dit motiveerde mij om een studie maatschappelijk werk en opbouwwerk te volgen. Door de  bezuinigingen in het welzijnswerk werd het steeds moeilijker om mijn passie voor de medemens uit te dragen in het werk. Dit is voor mij aanleiding geweest om mij te heroriënteren  en om te scholen tot ergotherapeut.

Door de jaren heen  ben ikzelf ook geconfronteerd met tegenslagen. Ergotherapie heeft mij daarin een hand kunnen aanreiken. Jezelf tijd gunnen om te herstellen van ziekte, leren te vragen, leren nee te zeggen en van vele kleine dingen weer te genieten (de zo genoemde veerkrachtmomentjes) spelen een belangrijke rol bij het herstel. Wat ons overkomt, welke beperking dan ook heeft invloed op ons dagelijks handelen vanaf het moment van opstaan tot weer naar bed gaan en alles wat we daar tussenin willen doen. Samen met u ga ik  graag op zoek naar mogelijkheden om u te ondersteunen en/of te begeleiden in de dagelijkse handelingen.

Ik geloof in “possibility thinking” - als je ergens in gelooft, kun je veel bereiken.


Ik ben lid van de beroepsvereniging Ergotherapie Nederland, van de intervisiegroep VEZH Haaglanden (Vrijgevestigde Ergotherapeuten Zuid Holland) en Neuronetwerk Haaglanden.


Naast de reguliere ergotherapie ben ik gespecialiseerd in:

-       Cognitieve revalidatie

-       COPD, Chronic Obstructive Pullmonary Disease

-       ACT, Acceptance Commitment Therapie

-       Belasting- Belastbaarheid, energiemanagement

-       Lichaamsbewustzijn

-       SOLK, Somatische Onverklaarbare Lichamelijke Klachten

-       NLP, Neuro Linguïstisch Programmeren


Dineke Bangerter-van der Molen

Sinds het begin van mijn eigen praktijk, eind 2012, ben ik steeds meer mensen met een neurologische aandoening gaan behandelen. Veelal zijn dit mensen die vanuit de neurologie of revalidatiegeneeskunde verwezen worden. Mensen met een TIA, een herseninfarct, na een whiplashongeval of een val op het hoofd. Omdat veel van mijn cliënten problemen hadden in prikkelverwerking ben ik me in de behandeling van problemen in sensorische informatieverwerking gaan scholen. Ik merkte al snel dat ik het oefenprotocol bij lang niet iedereen kon inzetten. Ik begon bij de mensen met een vertraagd herstel bepaalde persoonlijkheidskenmerken te herkennen. Toen ik in 2015 door een auto werd aangereden en op mijn hoofd viel was ook ik niet binnen een aantal weken hersteld. Dat wat ik bij mijn cliënten zag herkende ik bij mezelf. Ook ik was een pleaser, een harde werker, en had moeite mijn grenzen te bewaken.

Dit alles spoorde mij aan om te zoeken naar een andere benadering van klachten. Ik ben ervan overtuigd geraakt dat lichaam en geest veel sterker met elkaar samenhangen dan we denken en dat psychosociale stressfactoren lichamelijke klachten kunnen veroorzaken en in stand houden. Denk aan de rol die dagelijkse zorgen en de emoties die ermee gepaard gaan spelen. Het is voor mij een uitdaging om met de cliënt achterliggende factoren op te sporen en aan te pakken.

Wanneer dagelijkse handelingen zoals koken, werken, aankleden, fietsen, eten of boodschappen doen moeizamer gaan of niet meer mogelijk zijn zoek ik graag samen naar oplossingen, naar een andere manier van doen, zodat betekenisvol handelen mogelijk blijft.

Ik vind na al die jaren nog steeds dat ik het mooiste beroep heb dat er bestaat!


Ik ben actief lid van de intervisiegroep VEZH Haaglanden(vrijgevestigde ergotherapeuten Zuid Holland). Uiteraard ben ik lid van onze beroepsvereniging Ergotherapie Nederland. Ik maak deel uit van het MS netwerk georganiseerd vanuit het Haaglanden Medisch Centrum.


Ik heb mij gespecialiseerd in:

– niet aangeboren hersenletsel (NAH)

– chronisch pijn en vermoeidheid

– ALK (aanhoudende lichamelijke klachten, voorheen SOLK)

– sensorische integratie bij volwassenen (prikkelverwerking)

– Acceptance Commitment Therapie (ACT)

Mail: praktijk@amoergosum.nl
Share by: